Az Oktatási program célja

 
Környezettudatos nevelési programunkat kísérleti jelleggel indítottuk el Budapesten.

Az Elveszett Állatok Alapítvány Felelős állattartás c. oktatási programja keretében nagy hangsúlyt fektetünk az állatvédelem, a természet- és környezetvédelem, valamint a hobbi- és társállatok helyes tartásának ismereteire.

Előadásaink - melyek gyerekek korcsoportjának (3 évestõl 18 évesig) megfelelő szinten és előadásmódban történnek - rövid idő alatt nagy népszerűségre tettek szert: jelenleg az ország egészéből kapunk felkéréseket óvodáktól, általános iskoláktól, illetve neveléssel és oktatással foglalkozó egyéb intézményektől, gyermekotthonoktól, civil szervezetektől.

Statisztikai felméréseink azt mutatják, hogy a budapesti általános iskolák tanulóinak (családjainak) 75 %-a (!) tart hobbiállatot, a vidéki városokban ez a szám eléri a 85, helyenként a 90 %-ot (!) is. E számok társ- és hobbiállatok tekintetében különösen magasnak ítélhetők. Beszélgetéseink során kiderült, hogy az állatot tartó tanulók 70-75 %-a rendelkezik az állattartással kapcsolatban olyan helytelen ismeretekkel, amelyek súlyosan károsíthatják a velük élő állatok életminőségét. Ezeknek az állatoknak a jelentős része gyakran éppen a helytelen tartás miatti súlyos egészségkárosodással kerül állatorvoshoz, esetleg menhelyekre, legrosszabb esetben pedig az utcára.

Célunk az oktatási intézményekkel olyan hosszú távú és jól működő kapcsolatrendszer kiépítése, mely hozzásegíti az Alapítványt, hogy évről évre - évente akár több alkalommal - visszatérhessünk az osztályokba, óvodás csoportokba, a már megalapozott tudásra építve bővíteni ismeretüket a korosztályuknak megfelelő tudásanyaggal.


Kapcsolat

Elveszett Állatok Alapítvány


Adószám: 
18113633-1-41
Bankszámlaszám:
16200168-00260620
Email:
info@elveszettallatok.hu

 
Kuratórium elnöke:
dr. Varga József
Telefon: 06-1-240-9780

  


Partnerünk

ELVESZETT ÁLLATOK GYÓGYÍTÓ, ELLÁTÓ, ELHELYEZŐ ALAPÍTVÁNYCopyright © 2018. Minden jog fenntartva.