Az Alapítvány oktatási tevékenysége

 
Az Elveszett Állatok Alapítvány 2004 októberében egy Magyarországon eddig egyedülálló programot indított el az óvodások és általános iskolák tanulóinak oktatása, ismeretei bővítése érdekében.

Alapítványunk nagy hangsúlyt fektet a hobbi- és társállatok helyes tartásának, és az Állatvédelmi Törvény ide vágó rendelkezéseinek megismertetésére, valamint a környezetvédelemre.

Előadásaink rövid idő alatt nagy népszerűségre tettek szert. Egyre több felkérést kapunk óvodáktól, iskoláktól, illetve oktatással foglalkozó egyéb intézményektől és civil szervezetektől.

Csodálatos dolgok történhetnek állatok és gyerekek között. Megtanítani őket másokról gondoskodni, egy életre szóló tudás, hisz fontos hogyan bánunk azokkal, akik tőlünk függenek. A gyermekek az állatokkal való ismerkedés során hamar rájönnek, hogy a felelősségérzet és a szeretet együttesen a gondoskodás, később, túllépve a családon és állataikon, ezt kivetítik tágabb környezetükre is.

Figyelve a gyermekeket és hallgatva hozzászólásaikat, tanúi lehetünk, hogyan bontakozik ki bennük a környezetéért felelősséget vállaló ember, a gondoskodó gazdi.

Gyakran kapunk felkérést egy-egy jeles nap alkalmából történő foglalkozás tartására is, így például a Föld napján vagy az Állatok világnapján tartott intézményi programokon való részvételre is.

Tesztjeink, fejtörőink játékosan vezetik rá a gyermekeket a helyes szokások kialakítására.
Kapcsolat

Elveszett Állatok Alapítvány


Adószám: 
18113633-1-41
Bankszámlaszám:
16200168-00260620
Email:
info@elveszettallatok.hu

 
Kuratórium elnöke:
dr. Varga József
Telefon: 06-1-240-9780

  


Partnerünk

ELVESZETT ÁLLATOK GYÓGYÍTÓ, ELLÁTÓ, ELHELYEZŐ ALAPÍTVÁNYCopyright © 2018. Minden jog fenntartva.